Over De Schommel

Lees op deze pagina meer over Speeltuinvereniging De Schommel in Molenaarsgraaf.

Naast het beheren van de speeltuin, organiseert de vereniging het gehele jaar door activiteiten, voornamelijk voor de kinderen uit de dorpen Molenaarsgraaf en Brandwijk.

Ruim 210 gezinnen zijn lid van De Schommel. Veel ouders helpen als vrijwilliger bij activiteiten. Denk daarbij aan verkoopacties, de jaarlijkse rommelmarkt, de ‘speeltuinweek’ en het oppassen in de speeltuin. Het bestuur, zowel mannen als vrouwen, bestaat uit vrijwilligers en telt momenteel twaalf leden. Zij organiseren jaarlijks de speeltuinweek, een dagje zwemmen en schaatsen, de intocht van Sinterklaas, een filmmiddag, een sportdag, een disco met bingo, een lampionnenoptocht, het tentenkamp met BBQ enzovoorts.

De speeltuin is bekend in de hele omgeving. Kinderen en volwassenen zijn erg enthousiast over de ruime opzet van de speeltuin en de gevarieerde speeltoestellen.
Maar ook het gras waarop in de hele speeltuin lekker kan worden gespeeld is een groot voordeel boven zand of stenen. Kom vooral eens kijken! De speeltuin is in de periode april tot en met oktober voor iedereen toegankelijk.

Speeltuinvereniging De Schommel is opgericht op 8 mei 1965. De vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Dordrecht en is lid van de NUSO, een overkoepelend orgaan dat de belangen van honderden speeltuinen in Nederland behartigt.

Doelstelling:

Het in goede banen leiden van spel- en ontspanningsmogelijkheden voor kinderen, met name door het exploiteren van een speeltuin. Het organiseren van clubwerk met alle wettige middelen die dit doel van dienst kunnen zijn in de meest ruime zin des woords.

Lid of donateur worden?

Iedereen kan lid worden van De Schommel. Een lidmaatschap kost € 30,00 per gezin per jaar (bij goedkeuring voor automatische incasso is dit € 27,50). Hiervoor kunnen kinderen meedoen aan alle activiteiten die we organiseren en hebben zij onbeperkt toegang tot de speeltuin. Bij sommige activiteiten wordt per kind een kleine financiële bijdrage gevraagd. Download hier het inschrijfformulier