Reglement Dikke Banden Race

• Het geboortejaar van de deelnemers is tussen 2003 en 2008.
  • De Dikke Banden Race wordt verreden in 3 categorie├źn:
    • Categorie 1 (geboortejaar 2007-2008)
    • Categorie 2 (geboortejaar 2005-2006)
    • Categorie 3 (geboortejaar 2003-2004)
  • Jongens en meisjes rijden binnen dezelfde leeftijdscategorie tegelijkertijd, maar worden apart geklasseerd.
  • Het parcours is ongeveer 900 meter lang. Categorie 1 rijdt 2 ronden, categorie 2 rijdt 3 ronden en categorie 3 rijdt 4 ronden.
  • Deelname aan de Dikke Banden Race is alleen mogelijk indien je geen lid bent van een wielervereniging. Daarbij maakt het geen verschil of je in het bezit bent van een KNWU-licentie of niet.
  • Per leeftijdscategorie geldt een maximaal aantal deelnemers van 40.
  • Aanmelden kan bij voorkeur via de website en het speelweekboekje van Speeltuinvereniging De Schommel. Op de dag zelf kan je jezelf nog aanmelden bij de inschrijftafel. Dit kan tot 14.15 uur (de eerste wedstrijd start om 14.30 uur).
  • Deelnemers zijn tijdens de race collectief verzekerd via de KNWU. Schade aan fietsen valt hier niet binnen.
  • Deelname is gratis en op eigen risico.

Materiaal

• De deelnemers rijden op gewone fietsen. Mountainbikes en citybikes met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en fietsen met racefietsonderdelen (waaronder bv. klikpedalen) zijn niet toegestaan.
  • De banden van de fiets moeten minimaal 28 millimeter breed zijn.
  • Het gebruik van een helm is verplicht. Als je deze niet zelf hebt, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Je krijgt deze in bruikleen van wielervereniging Jan van Arckel, dus wees er zuinig op.

Overige bepalingen

• Indien zich een situatie voordoet waarin het reglement niet voorziet, heeft de organisatie het recht een beslissing te nemen.